6735 sayılı uluslararası işgücü kanunu 9 a

Çalışma izni Red 9 a bendi nedir?

MADDE 9 A) ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSUNUN REDDİ Çalışma izni talep edilen işyerinde en az beş T.C. vatandaşının istihdamı zorunludur. Aynı işyerinde birden fazla yabancı için çalışma izni talebinde bulunulması durumunda, çalışma izni verilen ilk yabancıdan sonraki her bir yabancı için ayrı ayrı beş T.C.

Çalışma izni neden reddedilir?

Çalışma izni başvurusu yapacak yabancının çalışması halinde milli güvenliğimizi, kamu düzenimizi olumsuz etkilemesi, ülkenin genel sağlık ve kamu düzeni açısından tehdit unsuru haline gelmesi durumlarından herhangi birinin mevcut olması durumunda yabancının yapmış olduğu başvuru red ile sonuçlanacaktır.

Çalışma izni ne lazım?

Yasa gereği çalışma iznine başvurmanız için en az 6 aylık ikamet izni alınmış olması gereklidir, fakat bu başvuru yaptığınız zaman ileriye dönük 6 aylık ikamet izni olması gereklidir anlamına gelmemektedir. Önemli olan alınmış olan ikamet izninin süresi olup ne kadar kaldığının bir önemi yoktur.

6735 sayılı Uluslararası işgücü Kanunu Nedir?

6735 sayılı Kanunun amacı; uluslararası işgücüne ilişkin politikaların belirlenmesi, uygulanması, izlenmesi ile yabancılara verilecek çalışma izni ve çalışma izni muafiyetlerine dair iş ve işlemlerde izlenecek usul ve esasları, yetki ve sorumlulukları ve uluslararası işgücü alanındaki hak ve yükümlülükleri …

9 F kodu nedir?

MADDE 9 F) ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSUNUN REDDİ Tebligatta, yabancıların karara karşı itiraz haklarını etkin şekilde nasıl kullanabilecekleri ve bu süreçteki diğer yasal hak ve yükümlülükleri de yer alır. (2) Bu madde kapsamında olmasına rağmen vize verilmesinde yarar görülenlere Bakanın onayıyla vize verilebilir.

Oturma izni reddedilirse ne olur?

İkamet izni başvurusu reddi üzerine yabancının vize veya vize muafiyetinin sona ermesinin ardından 10 günlük süre içinde ülkeden çıkış yapması gerekir. … Yabancı belirlenen 10 günlük sürede ülkeyi terk etmezse yabancı hakkında sınır dışı etme kararı verilir. Bu durumda idari para cezası uygulanması da mümkündür.

Çalışma izni reddedilen yabancı ne yapmalı?

Yabancıya veya işverenine çalışma izni veya uzatma başvurusunun reddi tebliğ edilir. Bakanlığın kararına karşı red kararının ilgiliye tebliğinden itibaren 30 gün içinde itiraz edilebilir. Bu itirazın reddine karar verildiği durumlarda ise ilgili idari yargı yoluna başvurabilir.